Hvordan øges sandsynligheden for at kunden kommer tilbage til dig, hver gang?

Kundernes købsrejse er i stigende grad kompleks, og varierer mellem, personligt besøg, telefonisk kontakt, online selvbetjening, google-søgning, netværk og opfølgende kommunikation. Her er et eksempel.

Kunden fra eksemplet, er i kontakt 9 gange vedr. køb af en serviceaftale.
Han besøger bilforretningen 1 gang, i forbindelse med bilkøbet. Han har telefonisk kontakt til kundeservice 1 gang, for at få svar på spørgsmål. Han udveksler erfaring med naboen 1 gang. De resterende 6 kontaktpunkter er online på mobil, ipad og arbejdscomputer. De 5 kontaktpunkter er rettet mod bilforretningen, og den sidste er en google-søgning, for at tjekke eventuelle alternativer.

Ensidig fokus på personligt salg, indebærer en høj risiko for at miste omsætning på værkstedet

Hvis bilforretningen ensidigt kommunikerer via personlig kontakt, så vil det indebære en høj risiko for at både bilforretning og kunde vil gå glip af væsentlig værdi i relationen. 

Bilforretningen risikerer simpelthen, at ”fisken” ikke går i nettet, men derimod svømmer over i et konkurrent-net, der er mere fin-masket.

Omni-channel kræver data

Eksemplet illustrerer hvorfor det er væsentligt at bilforretningen kan håndtere kommunikation i alle kanaler. Herunder systematisk opsamling af adfærdsdata, for at kunne hjælpe kunden med at huske på hans forskellige valgmuligheder, med høj relevans, på rette tid og sted. Det gør, at han kan fastholde kunden igennem en lang og uforudsigelig købsproces. 

MiCAR Auto E-commerce tilbyder ”fiskenet”, eller data-drevne sales automation og e-handels løsninger skræddersyet til eftermarkedet. 

Kontakt os, og hør mere!

Læs meget mere på vores blog-site!